Velkommen til
Danmarks-
mesterskaberne
i In-House Petanque
Nu får du muligheden for at bevise at I har Danmarks bedste in-house bureau. I et fornemt selskab kan du nu én gang for alle slå fast, at dit hold er suverænt, når det handler om at være tæt på, ramme rigtigt, placere sig perfekt i feltet og tilpasse sig lynhurtigt, når målet flytter sig. Med andre ord, petanque.
Vi vil gerne samle de danske in-house bureauer til en årlig tilbagevendende begivenhed
Hvor:
Østergade 31, 8000 Aarhus C
Og hvornår:
torsdag 10. november klokken 15.30
Hvert hold er 5 personer, så find 4 af dine bedste folk og mød op i fuld branding – det er det helt rigtige sted at vise sig frem.
I turneringen spiller 3 ad gangen, og det er helt op til jer, om I spiller med fast hold, eller skifter besætning undervejs.
Uden mad og drikke duer helten ikke – så vi skal nok sørge for at tage os godt af jer.
Turneringen kulminerer i en nervepirrende finale, hvor vi kårer Danmarks bedste in-house bureau. I petanque. Og muligvis bare helt generelt.
Vi er færdige inden 21.00, så du når at komme hjem og kan stolt fremvise pokalen på kontoret fredag morgen.
Reglerne
-
Hvert spil har to hold à tre spillere, hver med to kugler.
-
Helt enkelt går petanque ud på at kaste sine kugler, så de lander så tæt på den lille bold, kaldet grisen, som muligt.
I første runde trækkes lod om, hvilket hold, der starter.
Den første spiller kaster grisen og derefter sin første kugle. Derefter kaster en spiller fra det andet hold en kugle, og prøver at placere den tættere på grisen end modstanderens. Holdet bestemmer selv, i hvilken rækkefølge dets spillere kaster.
Når et hold placerer en kugle nærmere grisen end modstanderens, går turen videre til det andet hold. Når et hold ikke har flere kugler tilbage, kaster det andet hold resten af sine kugler.
-
Rammes grisen, men den bliver på banen, fortsætter spillet med grisens nye position. Det er også tilladt (og ofte en udmærket idé) at ramme modstanderens kugler.
Trærammen, linjer og andet udenfor banen er døde områder, og rammer en kugle disse, så dør den og udgår af runden. Man får den tilbage i næste runde. Rammer grisen et dødt område, så dør runden og en ny påbegyndes.
-
Når den sidste kugle er kastet, uddeles point. Kun ét hold får point i hver runde. Det hold, som ligger nærmest grisen, får lige så mange point, som de har kugler tættere på grisen end det andet holds nærmeste kugle. Dvs. mindst ét point og højst seks point.
Holdet, der får point, kaster grisen ud i den følgende runde.
Det hold, som først får ni point, eller har flest point efter fire runder, har vundet spillet. Står holdene lige efter fire runder, spilles en femte runde.
-
Kuglen i hånden, knoerne opad og sving nedefra – det er den rigtige metode. Det giver god kontrol, mulighed for backspin, og det ser lækkert ud. Det er tilladt – omend ildeset – at “bowle” med håndfladen opad, mens overhåndskast ikke er tilladt.
-
Det handler ikke blot om at komme nærmest kuglen, men også om at gøre udgangspunktet så svært for modstanderen som muligt. F.eks. kan I lægge guard-kugler foran grisen, som dermed bliver vanskeligere for modstanderen at komme tæt på.
Det er ikke blot ved kast, I får brug for taktik. At bryde det andet holds koncentration er en af petanquespillets fornemste discipliner. Så tøv ikke med at give gode råd til modstanderen, skål lige inden der skal kastes, påpeg at snørebåndet er gået op – alle kneb gælder.
-
Danmarksmesterskaberne i In-House Petanque spilles som en dobbelt elimineringsturnering, hvor et hold er ude efter to nederlag. Så selvom I taber et spil, kan I stadig vinde hele mesterskabet.